Oslofjorden er i krise. Over tid har det biologiske mangfoldet blitt svekket, vannkvaliteten forverret, og flere arter står i fare. Hva er det som skjer med fjorden vår, og – viktigst av alt – hva kan vi gjøre for å redde den?
Den 5. februar ble publikum inviteret til Horten bibliotek for å få innsikt i fjordens tilstand og løsninger for framtiden. Marinbiolog Henning Røed, som også er prosjektleder for Nettverk for en levende Oslofjord, holdt hovedforedraget. Røed har lang erfaring med forskning og formidling om livet i fjorden, og ville dele både fakta og håp: Hvordan står det egentlig til med Oslofjorden – og hva må gjøres nå?
I tillegg til Røeds foredrag var representanter fra Teknisk Etat og Hovedutvalget for Klima, Miljø og Kommunalteknikk i Horten kommune der for å presentere hvordan kommunen jobber med å redusere utslipp og bedre rensing. Hva slags tiltak planlegges, og hva er utfordringene?
Utvalgte lokale politikere ville også gi sine innspill: Hvilken rolle spiller politiske beslutninger for fjordens framtid, og hvordan kan lokalpolitikken bidra til endring? Etter innleggene ble det kort debatt, der både spørsmål og meninger ble løftet.
Arrangementet var i regi av Naturvernforbundet, Framtiden i våre hender og Besteforeldrenes klimaaksjon, som alle jobber aktivt for en bærekraftig framtid og en levende Oslofjord.


