Her følger praktisk info og forberedelser til undervisningsopplegget. Vi anbefaler at dere ser på elevoppgavene på forhånd, både for å få best mulig utbytte av dagen, forberede evt. etterarbeid, eller sette i gang et alternativt opplegg for de elevene som ikke får vært med denne gang.
Vi oppdaterer disse sidene etter behov. Er det noe dere føler mangler av info meld i fra. Noe ligger som PDF filer, vi vet det kan være praktisk.
Her er lærerveiledning for 2024 toktene.
Kl. 09.30 - Avreise fra kaia, oppmøte i god tid før
Kl. 15.00 - Retur/ankomst kaia
Elevene og lærerne må selv ha med mat og drikke. Alle får hvis de vil ha frukt og vann, samt te og kaffe. Vi har kakao og solbærtoddy for salg. Dersom noen har glemt mat eller blir sultne, har vi et lite utvalg av noe å spise tilgjengelig for kjøp. Kun betaling med Vipps.
Husk varme klær og sko! Det er kaldere på fjorden, og vi anbefaler overtrekks bukse og vindtette jakker. Unngå ankelsokker og tøysko! Støvler/sko som tåler vannsprut, er best.
Ta gjerne med regntøy i sekken. På tidlige vår, - og sene høstturer anbefaler vi lue og votter. Bedre med for mye klær enn for lite. Husk også at det kan sprute fra fangsten, og vi tar ikke ansvar for klær som blir skitne.
Dette er en dag der elevene skal lære mye. Da er det lurt med notatblokk, blyant fungerer i felt uansett vær. Mobiltelefon fulladet er lurt for bilder og video. Hvis dere ønsker å ha med dere arter, vann- eller planktonprøver tilbake, må dere ha med egnet oppbevaring som drammeglass eller beger med lokk.
For å utnytte samlet budsjett best mulig til glede for alle, vil vi gjerne at de som kan komme seg til/fra kai selv gjør det. Da sparer vi den kostnaden. Men går ikke det stiller vi med buss vi leier inn. Hva en trenger anføres ved påmelding
Båten er fra 1968, men er i god stand og oppgradert med mye utstyr tilpasset disse skoleturene. Mye foregår utendørs, men vi kan være inne alle sammen under introduksjonsøkter og ved enkelte oppgaver.
Det er to vanlige toaletter om bord. Ikke drikkevann i kranene. Det er selvsagt gode redningsvester til alle, til bruk ved nødstilfeller.
Båten er sertifisert for 75 personer. Med 30 elever, lærere, formidlere og mannskap er vi kun på halv kapasitet.
Cathrine Hulleberg, INSPIRIA
Telefon: (+47) 69 13 93 10
Mobil: (+47) 46 95 10 16
E-post: cathrine.hulleberg@inspiria.no
Kirsti Eikenes
Formidler INSPIRIA
Telefon: (+47) 40 10 50 67
E-post: kirsti.eikenes@inspiria.no
Edith Akrø
Formidler INSPIRIA
Telefon: (+47) 971 30032
E-post: edith.akero@inspiria.no