Verdens naturfond krever forbud for fritidsbåter: – Det er på høy tid

WWF Verdens naturfond mener det må tiltak og handling til fra dagens regjering for at det skal bli en stopper på tømming av kloakk fra fritidsbåter i Oslofjorden.

– Et forbud mot tømming av septiktank i Oslofjorden og langs hele landet burde vært på plass for lenge siden, og det er på høy tid at dagens regjering får på plass et slikt forbud, sier Fredrik Myhre, leder for havteamet i WWF, til NRK.

Siden januar har Klima- og miljødepartementet sett nærmere på om et forbud kan innføres, men foreløpig har ikke politikerne landet på noen løsning. I våres uttalte blant annet Hvaler-ordfører Mona Yauger at det burde etableres tømmestasjoner for båteiere i Oslofjorden.

Etter å ha utredet konsekvensene båteiere, kommuner og havneansvarlige har på fjorden, så har Miljødirektoratet og Sjøfartsdirektoratet foreslått et forbud mot tømming av kloakk i Oslofjorden.

Les saken her

Direktoratene ønsket seg en avklaring på saken før 1. juli, men det er usikkert om et eventuelt forbud er på plass innen den tid.

– Vi må legge en tidslinje for når forbudet skal tre i kraft. Sånn at vi slipper å få mer septik ut i fjorden vår, sier Myhre.