Nye installasjoner utplasseres rundt hele Østlandet

Onsdag 5. juni lanserte vi den nye utstillingen «Min mening», som skal engasjere publikum til å gi sin mening om hvordan vi sammen kan redde Oslofjorden. På sentrale plasser rundt fjorden vil det bli plassert en informasjonsløsning med trykkfølsom skjerm. Brukeren får spørsmål og fakta, og kan sammenligne sine svar med andres. Hensikten med «Min mening» er å lære av folks svar og samtidig skape læring og engasjement om og for Oslofjorden.

Før sommeren skal den nye interaktive løsningen «Min mening» plasseres på sentrale steder rundt Oslofjorden. Informasjonsløsningen skal engasjere publikum til å gi sin mening om hvordan vi sammen kan redde Oslofjorden.

Etter en lengre testperiode skal den nye interaktive installasjonen «Min mening» lanseres for publikum onsdag 5. juni. Det er INSPIRIA science center som har fått i oppdrag fra tidligere Viken fylkeskommune om å komme opp med en løsning som kan inspirere og motivere befolkningen i arbeidet med en friskere Oslofjorden. Vestfold og Telemark fylkeskommune har også støttet prosjektet.

På sentrale plasser rundt fjorden vil det bli plassert en informasjonsløsning med trykkfølsom skjerm. Brukeren får spørsmål og fakta, og kan sammenligne sine svar med andres. Hensikten med «Min mening» er å lære av folks svar og samtidig skape læring og engasjement om og for Oslofjorden.

– Nå gleder vi oss til å få «Min mening» ut til folket. Vi håper dette vil skape engasjement, og at det vil gi befolkningen en bedre innsikt i hvor dårlig det står til med Oslofjorden. Dette er et positivt tiltak for å få med flere på arbeidet for en friskere fjord, og samtidig får vi et inntrykk av hvor langt folk er villig til å strekke seg for å redde Oslofjorden, forteller fylkesvaraordfører i Østfold fylkeskommune, Annette Lindahl Raakil (Sp).

Det er totalt 17 «Min mening»-installasjoner som skal plasseres ut. På INSPIRIA science center i Sarpsborg og Besøkssenter Oslofjorden i Horten er den allerede installert, men løsningen skal snart utplasseres på Ytre Hvaler nasjonalpark, Færder nasjonalpark, DuVerden vitensenter i Porsgrunn, Jomfruland nasjonalpark utenfor Kragerø, Drøbak akvarium, Oslofjordmuseet i Asker, Vitensenteret Innlandet i Gjøvik og flere andre sentrale steder rundt Oslofjorden.

– For å redde Oslofjorden må vi ha hjelp fra folket. Vi ønsker med dette å teste ny måte å skape engasjement på, og vi tror meningene til folket kan være til stor nytte i arbeidet videre for å friske opp Oslofjorden, forteller Geir Endregard, administrerende direktør på vitensenteret INSPIRIA science center.